Від Львівської міськради ми чуємо тільки філософію і демагогію, - мер Червонограда про прийом сміття (ФОТО)

Олег Довганик  |  П'ятниця, 31 березня 2017, 14:00
Мери міст Львівщини оприлюднили відкритого листа до керівництва міста Львова
Від Львівської міськради ми чуємо тільки філософію і демагогію, - мер Червонограда про прийом сміття (ФОТО)

Мери міст Львівської області вимагають від Львівської міської ради та мера Львова приїхати до представників місцевих громад й пояснити ситуацію із вивозом сміття та початком будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це мери міст повідомили на прес-конференції у Львові й оприлюднили відповідний лист до Львівського міського голови.

Лист підписали міські голови Червонограда, Нового Роздолу, Миколаєва і Борислава.

Як повідомив мер Червонограда, ще близько десяти мерів міст Львівщини підтримують і розділяють позицію, яка викладена у листі.

«Цей лист – це крик душі. Це наше волання про те, що аргументи для місцевих мешканців уже закінчились. Ми хочемо почути чіткі відповіді на чіткі питання – скільки ще потрібно часу буде допомагати місту Львову, хто і коли почне будувати сміттєпереробний завод і за скільки часу він буде побудований. Також хочемо почути, куди увесь цей час буде вивозитись львівське сміття», - розповів мер Червограда Андрій Залівський.

Він додав, що зараз представники Львівської міської ради не озвучують такої інформації.

«Зараз ми бачимо тільки філософію і демагогію. На якій території буде будуватись завод, коли, коли він буде завершений і куди у цей час буде возитись сміття. Ми готові до діалогу із Львівською міською радою, але відповіді на ці прості і чіткі питання мають бути. Після того, як ми почуємо відповіді, готові сідати і говорити, а так наразі про що можна говорити? Зараз немає жодної конкретики у діях Львівської міської ради», - зазначив Андрій Залівський.

Він також додав, що місто Червоноград уже прийняло зі Львова більше тисячі тонн відходів. Саме місто продукує у день 40-50 тонн сміття у день, а потужність сортувальної лінії складає 320 тонн.

«Як мінімум до 25 квітня – дати чергової сесії – ми не будемо більше приймати жодної тонни львівського сміття. Ми уже прийняли трьохтижневу норму і її треба переробити», - розповів Андрій Залівський.

Мер Червонограда наголосив, що місцеві громади комплексно звертаються до керівництва міста Львова - міського голови, депутатів Львівської міської ради, членів виконавчого комітету Львівської міської ради та голів районних адміністрацій міста Львова. Він вважає, що мали б бути створені так звані мобільні групи, які б виїхали у район і провели діалог із місцевими громадами.

"Люди налаштовані дуже рішуче. У нас уже тиждень перекритий в’їзд на полігон, який, до речі, знаходиться у межах міста. Люди бояться за своє здоров’я і здоров’я своїх дітей. У мене вже закінчились аргументи для розмови із людьми, адже вони задають конкретне питання: скільки ще сміття ми маємо прийняти зі Львова. Ситуація у нас у місті дуже критична", - додав мер Борислава Ігор Яворський.

 

comments powered by HyperComments