У Львові в рамках декомунізації демонтували дві таблиці

П'ятниця, 12 травня 2017, 15:01
Таблиці Ярославу Галану більше не висять у місті.
У Львові в рамках декомунізації демонтували дві таблиці

27 квітня, у ході засідання ЛМР, депутат Тарас Чолій виступив із вимогою демонтувати комуністичні об’єкти у Львові, зокрема, пам’ятні дошки Ярославу Галану (Стрийська, 46 та Героїв Майдану, 18).

Перші дві таблиці уже демонтували. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти” із посиланням на прес-службу  Української Галицької Партії.

“Міська влада нарешті дослухалася до вимог голови фракції Української Галицької Партії у Львівській міській раді Тараса Чолія і демонтувала обидві таблиці радянському письменнику, який восхваляв радянський режим і виступав різко проти Української греко-католицької церкви”, - йдеться у повідомленні.

Після того, як набув чинності Закон України про декомунізацію, Інститут національної пам’яті вніс його прізвище до списку осіб, які підлягають декомунізації.

В управлінні культури ЛМР пояснили таке зволікання з демонтажем цих таблиць тим, що просто їх не зауважували і не знали про них.

“Ми ж на цьому не зупинимося. Нагадаємо, об’єктами, які найбільше збурюють громадську думку у Львові, лишаються Монумент Слави на вул. Стрийській та пам’ятник радянській космонавтці, яка зараз є депутаткою Держдуми Росії, Валентині Терешковій”, - запевнили в УГП.

Нагадаємо, депутати облради вимагають від Садового  демонтувати Монумент Слави у Львові.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments