Володимир Омелян у Львові розповів про плани із розбудови автодоріг

Понеділок, 10 квітня 2017, 16:04
Посадовець із робочим візитом відвідав Луцьк, Львів та Івано-Франківськ.
Володимир Омелян у Львові розповів про плани із розбудови автодоріг

10 квітня у Львові відбувся брифінг Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, який наголосив на важливості спілкування із очільниками областей та міст, оскільки з наступного року змінюється фінансування українських автодоріг. До заходу долучився голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Зокрема, нова система і джерела фінансування включають в себе: проголосований 2016 року нардепами дорожній фонд, згідно з яким половина акцизів у 2018 році, 85% - у 2019-му, 100% - у 2020-му році підуть на відновлення автошляхів.

Відбувається децентралізація Укравтодору, яку мають намір зробити мобільною та високоефективною структурою. У рамках цього 120 тисяч км доріг передадуть на обласний рівень, з відповідним фінансуванням дорожнього фонду.

За словами міністра, додатково до “дорожнього питання” сподіваються залучити близько мільярда державних коштів по Україні. Ще 100 мільйонів гривень надав Україні уряд Польщі, ці кошти скерують на відновлення автошляхів і розбудову КПП. Це робиться з метою зменшення черг на кордонах після отримання безвізу.

Про кількість контрольно-пропускних пунктів та графік виконання робіт міністр пообіцяв повідомити після великодніх свят.

Омелян наголосив, що за підрахунками Світового банку, аби підтримувати нинішній рівень дорожнього господарства України, необхідно задіяти 12 мільярдів гривень. І вже цьогоріч сподіваються надати нову якість 2 — 2,5 тисячам автошляхів та мостів.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про плани та джерела фінансування на будівництво об’їзної дороги Львова.

Більше новин на тему інфраструктури та розвитку Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments