Як у Львові подали руку допомоги людям з аутизмом (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 3 квітня 2017, 17:37
Біля ЛОДА відбулась акція на підтримку людей з аутизмом.
Як у Львові подали руку допомоги людям з аутизмом (ФОТО)

Сьогодні, 3 квітня, у Львові відбулась акція підтримки дітей з аутизмом, а у сквері навпроти Львівської облдержадміністрації організували флешмоб “Рука підтримки людям з аутизмом”.

Про це повідомляє журналіст Справжньої Варти. 

"Хочу вкотре наголосити – ці особливі дітки такі ж повноправні українці, як і ми. Тому ми повинні разом піднімати цю тему та інформувати суспільство про те, що таких дітей не треба боятися, а найкращим методом їх лікування є соціалізація", - зазначила заступниця голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

Присутніх розважали співаки, танцювальні гурти та міми. Завершилось дійство запуском блакитних повітряних кульок

Організатори зазначають, що акція має на меті донести до громадськості інформацію про розлади спектру аутизму, а також те, що аутизм – не вирок, це всього лише діагноз, своєчасне визначення якого в більшості випадків допомагає вчасно розпочати процеси реабілітації і адаптації.

Варто знати: аутизм - розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної і невербальної комунікації, і повторюваною поведінкою, існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом , з цього приводу виникають порушення в соціалізації. Людина із аутизмом типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією; проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані «острівці знання» — області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

 

comments powered by HyperComments