Посадовця із львівської авіакомпанії спіймали на розкраданні майна

Вівторок, 28 березня 2017, 10:58
Чиновник організував систему “відмивання” грошей.
Посадовця із львівської авіакомпанії спіймали на розкраданні майна

Нещодавно працівники правоохоронних органів викрили заступника гендиректора компанії, яка здійснює авіаперевезення, на привласненні коштів підприємства. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ГУ НП у Львівській області.

Схема полягала в тому, що зловмисник щомісяця перераховував кошти з рахунку підприємства (100 — 800 тисяч гривень) за послуги, які не надавалися (наземне обслуговування в аеропорті, оплата зборів тощо).

Окрім цього, у відомостях підприємства зазначалися реальні партнери авіакомпанії, а ось кошти перераховували на інший рахунок, підприємства із авіаперевезень, яке належало вказаному посадовцю.

Попри те, що авіакомпанія не мала нічого спільного з підприємством зловмисника, кошти перераховувались на її рахунок, а потім — на банківську картку заступника гендиректора. “Псевдотранші”, загальною вартістю три мільйони гривень, посадовець використовував для власних потреб.

За фактом розкрадання в особливо великих розмірах (ч.3, 4, 5 ст. 191 ККУ) посадовцю повідомили про підозру у здійсненні злочин. Максимальне покарання, передбачено санкціями статті — позбавлення волі на 7 — 12 років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments