Незабаром у Львові стартує Фестиваль Писанок

Понеділок, 27 березня 2017, 12:29
Відвідувачам представлятимуть писанки як традиційний символ та арт-об’єкт.
Незабаром у Львові стартує Фестиваль Писанок

Упродовж 1 — 23 квітня, у Львові на площі Музейній (біля Домініканського собору) відбудеться VII щорічний «Фестиваль Писанок». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як зазначають організатори, кожен із відвідувачів Фестивалю зможе по-новому відкрити для себе цей Великодній символ, притаманний багатьох народам світу. Зокрема, це стане можливим завдяки цікавій програмі та особливим писанкам.

Відтак, у програмі Фестивалю передбачена:

  • галерея мистецьких писанок під відкритим небом, де критиці відвідувачів піддадуть одразу 50 авторських Великодніх символів. Також поряд із експозицією діятиме арт-майстерня, де усі охочі зможуть спробувати свої сили у виготовленні традиційних писанок та Великодніх символів у формі свічок тощо;
  • квіткова писанка, створена із декоративної трави та сезонних квітів; 
  • писанка-вказівник, яка вказуватиме напрямки до музеїв Львова та світу, особливої символіки додає локація цього об’єкту, встановленого на Музейній площі;
  • площа писанкових дерев, які будуть прикрашені роботами відвідувачів фестивалю;
  • арт-стіна Великодніх привітань, де усі охочі зможуть залишити свої ілюстрації та побажання.

Окрім цього, у рамках фестивалю проведуть благодійну акцію “Добра справа”, де збиратимуть кошти на на потреби дитячого відділення ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

За словами організаторів, проект “Фестиваль писанок” об’єднує митців, місцевих мешканців та гостей Львова заради популяризації українського мистецтва, традицій та культури.

comments powered by HyperComments