Львівський Форум місцевого самоврядування завершився Резолюцією до української влади

Понеділок, 27 березня 2017, 09:52
Фахівці у галузі місцевого самоврядування, науковці, представники громадських організацій та чиновники, які були учасниками Форуму, ухвалили документ із рекомендаціями.
Львівський Форум місцевого самоврядування завершився Резолюцією до української влади

Днями у Львові завершився V Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, за результатами якого учасники ухвалили і презентували Резолюцію, яку доопрацюють та скерують до центральних органів влади України. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Зокрема, у документі є рекомендації щодо прискорення розгляду законопроектів, які стосуються повсюдності місцевого самоврядування, відповідно до Європейської хартії, фінансової та інформаційно-методичної підтримки ОТГ, особливостей функціонування агломерацій на рівні особливої форми міжкомунальної взаємодії громад міст.

Кабінету Міністрів України пропонують ухвалити Стратегію інновацій та доброго врядування на місцевому рівні; сприяти розвитку ЦНАПів та ОСББ на рівнях районів міст, обліку тарифів ЖКГ та змін щодо утримання об’єктів благоустрою.

Окремі пункти стосуються системи паркування та пов’язаних із нею реформ; запровадження адресної державної компенсації пільговикам; заборони визнання права власності на МАФ як на нерухому річ, яка за технічними характеристиками має ознаки рухомої речі.

Усі рекомендації були напрацьовані за результатами тематичних обговорень на Форумі, який об’єднав понад п’ятсот фахівців різних галузей зі всієї України та зарубіжжя.

comments powered by HyperComments