У Львові триває V Форум місцевого самоврядування: головні меседжі (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 24 березня 2017, 17:58
У рамках події відбувся брифінг впливових спікерів.
У Львові триває V Форум місцевого самоврядування: головні меседжі (ФОТО)

Сьогодні, 24 березня, у Львові на "Арені Львів" стартував V Форум місцевого самоврядування. У рамках події відбувся брифінг, де виступили: віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький, народний депутат України та голова комітету ВРУ з питань державного будівництва Сергій Власенко, спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації від Рад Європи Даніель Попеску та мер Львова Андрій Садовий.

"Щоразу на форумі більше тих, хто хоче бути разом, і це дуже добре. На моє переконання, зараз і Україна в цілому, і органи місцевого самоврядування, переживають момент самоідентифікації. Люди починають розуміти, що таке бути самоврядними - самими керувати своєю громадою, самостійно заробляти гроші та управляти цими грошима. Мета форуму – щоб люди дійшли до того, що мусять самоорганізовуватися", - зазначила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд.

"Цей форум – майданчик для фахових дискусій. На жаль, дискусія про найважливіші проблеми розвитку нашої держави – те, чого зараз не вистачає. Присутні міські та сільські голови, представники активної частини українського парламенту – це люди, які впроваджують. Через нестачу обговорень такі форуми, що проводяться за участі фахівців, за участі тих людей, які своєю роботою реформують державу, є дуже важливими", - переконаний народний депутат України, голова комітету ВРУ з питань державного будівництва Сергій Власенко.

Спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації у Раді Європи Даніель Попеску вважає, що наша країна має всі шанси завдяки реформам вийти на новий рівень:

"В Україні надзвичайно освічені люди, і майже вся міжнародна спільнота готова допомогти Україні з реформою. Звичайно, неможливо обійтися без помилок. Можна поглянути на цікаві досвіди інших країн, але той шлях, який ви обрали, - ваш. Враховуючи всі переваги цієї реформи, які зараз є, ми переконані, що ця реформа –правильний шлях. Ви досягнете успіху!".

Нагадаємо, всього до участі у Форумі цьогоріч долучились п`ять сотень спікерів

 

comments powered by HyperComments