Львівська філармонія представить львів’янам масштабний міжнародний проект

Середа, 22 березня 2017, 17:31
Музиканти Львова, спільно з німецькими та польськими колегами покажуть прем’єру в Україні та за кордоном.
Львівська філармонія представить львів’янам масштабний міжнародний проект

25 — 26 березня у Львівській філармонії презентують масштабний проект “Страсті за Матвієм” Йоганна Себастьяна Баха, за участі двох хорів, оркестру та солістів з України, Німеччини і Польщі. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами директора Академічного  симфонічного молодіжного оркестру INSO-Львів Тетяни Приліпко, геніальний композитор створив цей твір понад 300 років тому, а цікавість до нього існує досі. Особливістю твору є поєднання оркестру, хору та солістів, аби розповісти про останні хвилини життя Христа.

Композитор Дмитро Кацал розповів, що труднощі полягали у підготовці хору, який до концерту готувався довше, ніж зазвичай, аби “пережити” твір не лише технічно, але й емоційно.

“Музиканти складнощів не лякаються. Німецька мова – дуже добре. Дві з половиною години музики – прекрасно. Якщо ми збираємося на рівні мрій, то результат буде гідний”, - додав композитор.

Проект уже знайшов визнання у Києві. Після львівської прем’єри музиканти поїдуть у Люблін. Диригуватиме концерт Райнгард Зеєгафер.

Нагадаємо, у Львові концертом відзначать 25-річчя дипломатичних відносин Україна-Японія.

comments powered by HyperComments