На Львівщині концертом відзначать 25-річчя співпраці України та Японії

Середа, 22 березня 2017, 14:28
Спеціальним гостем стане японський флейтист Уено Такаші.
На Львівщині концертом відзначать 25-річчя співпраці України та Японії

22 березня, о 19:00, у Львівській обласній філармонії відбудеться святковий концерт за участі японських та українських виконавців. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Захід приурочений до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Японією і Україною. 22 березня обрано не дарма для проведення концерту, адже в цей час у країні сонця, що сходить, припадає пік фестивалю ханамі — милування цвітом сакури.

За словами директора департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОДА, Христини Береговської, країни вже багато років співпрацюють в різних сферах, зокрема, в музичній. До цієї сторони партнерських відносин долучився японський флейтист, засновник та керівник оркестру "Нова філармонія" Уено Такаші.

Серед вагомих внесків флейтиста в розвиток української культури — популяризація музики Євгена Станковича на концертах у Токіо.

Як зазначила Христина Береговська, японський віртуоз виступить у супроводі Академічного камерного оркестру "Віртуози Львова". Диригент - заслужений артист України Василь Пилипчак.

Довідка:
Євген Станкович - український композитор, голова Національної спілки композиторів України, заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист УРСР, Герой України. Цьогоріч на Закарпатті відбувся І Міжнародний конкурс-фестиваль Євгена Станковича «Stankovych fest».

comments powered by HyperComments