У Львові на міжнародному рівні обговорюють прикордонну безпеку

Середа, 15 березня 2017, 14:58
Триває міжнародна конференція з питань інтегрованого управління спільними кордонами.
У Львові на міжнародному рівні обговорюють прикордонну безпеку

15 березня у Львові стартував перший міжнародний захід щодо  розвитку системи спільного управління кордонами. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Міжнародна конференція за участі країн Євросоюзу та країн Східного партнерства питань інтегрованого управління спільними кордонами продовжує ініціативу Президента України Петра Порошенка, озвучену під час зустрічі з Президентами країн Вишеградської четвірки восени 2014 року.

Участь у заході беруть керівники прикордонних відомств Республіки Білорусь, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Угорщини та України, а також експерти прикордонних відомств Естонської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки, Турецької Республіки, американські партнери, представники міжнародних організацій, європейських інституцій та місій.

Серед учасників конференції був перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, який розповів про проекти транскордонної співпраці, реалізовані Львівською ОДА, та про розвиток інфраструктури Львівщини. Зокрема, про інвестиції в ремонт доріг області.

У ході обговорення торкалися питань зміцнення прикордонної безпеки на Львівщині, розглянули запровадження спільного контролю та патрулювання, розширення меж контактних пунктів, протидію корупції.

Слід зазначити, що інтегроване управління кордонами – це координація компетентних державних органів заради ефективної охорон рубежу країни зі збереженням відкритості для законної транскордонної діяльності.

Нагадаємо, на Буковині прикордонникам допомагають спеціальні формування місцевих мешканців.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про створення двох нових пунктів пропуску на Львівщині.

comments powered by HyperComments