У Турківському районі відкриють два нові пункти пропуску

Олег Довганик  |  Понеділок, 13 березня 2017, 15:39
У Нижанковичах запровадять піший перехід на постійній основі
У Турківському районі відкриють два нові пункти пропуску

На Львівщині на пункті пропуску «Угринів – Доглобичув» на постійній основі працюватиме піший перехід. Про це під час апаратної наради повідомила директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Поліна Лі.

За словами Поліни Лі, зараз на цьому пункті пропуску працює піший перехід у тестовому режимі.

«Експеримент буде впроваджено на постійній основі і піший перехід працюватиме постійно», - зазначила Поліна Лі.

Як повідомила Лі, на МПП «Грушів-Будомеж» відбулося засідання Комісії з питань пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури, яка діє у межах українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва.

За словами Поліни Лі - директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА, на цій Комісії вперше внесено до протоколу перспективу відкриття пунктів пропуску в Турківському районі, Львівської області, а саме МПП «Лопушанка-Міхновець» та МПП «Боберка – Смольник», як стратегічного інструменту розвитку транскордонного співробітництва.

Голова Львівської ОДА наголосив, що таке рішення є дуже важливим для української сторони.

Також українська делегація повідомила про модернізацію під’їзних доріг зі сторони України до українсько-польських пунктів пропуску, а саме: «Грушів – Будомєж», «Смільниця – Кросьценко», «Устилуг – Зосін», «Рава-Руська – Хребенне», а також «Нижанковичі – Мальховіце».

Окрім того, обговорили ситуацію в українсько-польських пунктах пропуску, забезпечення ритмічної роботи з метою прискорення перетину кордону для транспортних засобів, розмежування пасажирського та вантажного руху в МПП «Краковець – Корчова» та питання запровадження на постійній основі  пішого руху в МПП «Угринів – Долгобичув», ініційовано обмін нотами щодо відкриття пішого руху в МПП «Нижанковичі – Мальховіце».

За результатами засідання сторони підписали протокол, в якому зазначили подальші напрямки співробітництва.

comments powered by HyperComments