Активні громадяни допомагають підтримувати порядок на буковинському кордоні

Субота, 11 березня 2017, 21:31
Створені окремі формування зі своїми статутами, куди входять мешканці прикордоння.
Активні громадяни допомагають підтримувати порядок на буковинському кордоні

Днями на базі Чернівецького прикордонного загону відбувся зліт дільничних інспекторів прикордонної служби. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу  Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Як повідомили у прес-службі, заради підвищення ефективності охорони кордону, небайдужих громадян залучають  до виявлення і попередження беззаконня на кордоні.

Із числа мешканців прикордонних територій формуються загони та об’єднання, які мають власний статут та законодавчу підтримку, які допомагають держслужбовцям. Зокрема, до їхніх обов’язків входить інформування про можливі порушення закону біля кордону України.

Зокрема, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях (межі Чернівецького прикордонзагону), було створено більше 50 відповідних громадських формувань. Під час нещодавнього зльоту голови формувань поділилися своїми досягнення за рік.

Відтак, у 2016 році активні громадяни надали близько сотні даних про можливе здійснення протиправної діяльності біля кордону і затримали ряд порушників.

У ході зльоту, присутнім нагадали про необхідність зареєструватись або перереєструватись встановленим порядком та внести відповідні зміни в статутні документи громадських організацій до 01 липня 2017 року.

comments powered by HyperComments