Львівщина налагоджуватиме тісну співпрацю із Бразилією у галузі економіки, культури та туризму

Вівторок, 28 лютого 2017, 15:47
Очільник Львівської області закликав бразильських партнерів залучати бізнесменів до розвитку Львівщини.
Львівщина налагоджуватиме тісну співпрацю із Бразилією у галузі економіки, культури та туризму

28 лютого у Львові відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки із  Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освалдо Біато Жуніором. Сторони обговорили налагодження співпраці у економічній, туристичній, культурній, агропромисловій сферах та галузі ІТ-індустрії. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

"Дуже важливо, що у час 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Бразилією можемо обговорити потенційні напрямки співпраці. Хочу подякувати також за Національний день української громади у Бразилії, встановлений 24 серпня”, - наголосив Олег Синютка.

Також голова ОДА акцентував на важливості активізації співробітництва у культурній сфері та організації обміну творчими колективами між країнами. Розповів і про туристичні можливості Львівщини, зокрема про лікувально-оздоровлювальні курорти.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні зазначив, що активізація співпраці з Україною є для його країни дуже важливою.

"Є дуже багато сфер, в яких ми можемо активно співпрацювати. Зокрема, великий потенціал бачу у торгово-економічній галузі. Тут варто починати відроджувати успішні відносини, що були між країнами до 2012 року. Я нещодавно спілкувався із послом Японії в Україні і, він зазначив, що компанії його країни задоволені діяльністю на території вашої області. Тому я переконаний, що тут позитивний інвестиційний клімат. Тому дуже важливо запевнити представників бразильського бізнесу у цьому", - зазначив Освалдо Біато Жуніор.

Обговорили сторони зустрічі і напрямки співпраці у сфері культури, туризму, ІТ-індустрії.  Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні висловив бажання організувати масштабний культурний захід в Україні, зокрема йшлося про проведення Деня Бразилії, можливо навіть на Львівщині восени та про включення Львова до туристичного сузір’я європейських міст, які зможуть відвідувати бразилійці.

Під час зустрічі Освалдо Біато Жуніор також висловив зацікавлення щодо експорту львівських трамваїв у Бразилію, створення латиноамериканського кінофестивалю у Львові та співробітництво у галузі агропромислового комплексу, зокрема у виробництві на Львівщині бразильськими компаніями продукції на експорт.

comments powered by HyperComments