Транспорт, розрахований на людей з обмеженими можливостями, Центр керування повітряним рухом та міжнародні авіарейси — досягнення та амбіції Львівської ОДА

Середа, 1 лютого 2017, 23:39
Про збереження доріг, автомобільні пасажирські перевезення, авіаційний і залізничний транспорт на Львівщині розповів Роман Кокотайло.
Транспорт, розрахований на людей з обмеженими можливостями, Центр керування повітряним рухом та міжнародні авіарейси — досягнення та амбіції Львівської ОДА

Сьогодні, 1 лютого, очільник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, відзвітувався перед громадськістю. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

За його словами, в області для збереження автодоріг у 2016 році придбали три комплекти портативних вагових комплексів та облаштували три нових місця здійснення габаритно-вагового контролю. 

"Управління Укртрансінспекції у Львівській області здійснило 8130 перевірок дотримання великогабаритним транспортом допустимих навантажень на вісь. У результаті – порушники сплатили – 138,8 тис грн штрафних санкцій", - повідомив посадовець.

Роман Кокотайло зауважив, що минулого року на маршрутах області додалося 11 автобусів, які відповідають вимогам щодо перевезень людей з обмеженими можливостями. Також створили комунальне підприємство "Центральна диспетчерська служба пасажирських перевезень" і провели 4 транспортних конкурси по 617 об’єктах.

"Розвиток пасажирських перевезень – одна з стратегічних цілей департаменту на 2017 рік. Вона передбачає зокрема, монетизацію пільг на пасажирські перевезення, диспетчеризацію пасажирських перевезень (встановлення GPS-трекерів), розширення маршрутної авіамережі та автобусних маршрутів", - додав очільник департаменту.

Окрім іншого, у 2016-му відкрили п’ять нових регулярних авіарейсів до Радома (Польща), Мінська, Вільнюса, Стамбула і Києва та залучили трьох нових авіаперевізників. Наразі вильоти зі Львова здійснює 17 перевізників за 24 напрямками, з яких 20 – міжнародні. Крім того, відкрили Центр керування повітряним рухом, який охоплює 8 областей.

Серед досягнень у залізничному транспорті посадовець назвав відновлення прямого залізничного сполучення між Львовом та Перемишлем та будівництво Бескидського тунелю довжиною 1764,5 м.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про кількість відремонтованих доріг на Львівщині за 2016 рік.

comments powered by HyperComments