Львівський університет — у трійці найцитованіших ВНЗ України

Четвер, 19 січня 2017, 21:11
Таку інформацію отримали за показниками наукометричної бази даних SCOPUS.
Львівський університет — у трійці найцитованіших ВНЗ України

Згідно з даними рейтингу вищих навчальних закладів, який формують за показниками бази даних SCOPUS, Львівський національний університет опинився за третьому місці за цитованістю наукових статей — індекс Гірша 46.

На другому місці у рейтингу — Харківський національний університет ім. В. Каразіна  (індекс Гірша 57), а почесне перше місце посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка, де було зафіксовано індекс Гірша 73. Про це повідомили у прес-центрі ЛНУ ім. І. Франка.

SCOPUS постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів, 370 книжкових серій та 5,5 мільйонів праць конференцій. А у рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — показником, який сформовано на основі аналізу кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

За словами начальника науково-дослідної частини Університету Юрія Плевачука, аби наукову статтю процитували інші вчені, вона має містити конкурентоздатні ідеї і технології та бути опублікованою в журналі з високим імпакт-фактором та широкою географією поширення. Також стаття повинна мати англомовний реферат, що дозволяє цитувати її без прочитання та інформативні ключові слова для пошукових систем Інтернету і баз даних.

Зазначимо, що у десятку найбільш цитованих університетів України також увійшли Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (46), Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (44), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (38), Донецький національний медичний університет імені Максима Горького (37), Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (33), Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (33) та Національний університет «Львівська політехніка» (30).

comments powered by HyperComments