Перший етап Invictus Games відбудеться у Львові

Вівторок, 10 січня 2017, 17:04
Перший етап відбору відбудеться у Львові 21 січня.
Перший етап Invictus Games відбудеться у Львові

Військовослужбовці та учасники бойових дій, що постраждали під час виконання службових обов’язків змагатимуться за право представляти Україну на Іграх Інвіктус, що відбудуться у Торонто. Українська збірна вперше буде брати участь у цих змаганнях.


Перший етап відбору відбудеться у Львові 21 січня, повідомляє прес-служба ЛОДА.


На спеціальне тестування вже зголосилися 37 кандидатів із західних областей України.


"Українські спортсмени з інвалідністю змагатимуться у 6 адаптивних дисциплінах – легка атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання, - зазначила Оксана Вацеба. - Загалом це одна з важливих ініціатив у галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу",- розповіла  заступниця начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Цікаво знати: Ігри Інвіктус (InvictusGames) – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями. Слово Invictus означає "незламний"  "нескорений" Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017 року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

 

comments powered by HyperComments