Завдяки екологічному конкурсу на Львівщині почистили русло річки

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 5 січня 2017, 20:52
У селі Спас Старосамбірського району реалізували конкурсний проект.
Завдяки екологічному конкурсу на Львівщині почистили русло річки

Щорічно, з 2001 року, Всеукраїнська ГО “Жива планета” організовує конкурс на замовлення Мінекології - “До чистих джерел”. Цьогоріч у конкурсі взяв участь департамент екології та природних ресурсів ЛОДА, чий проект зайняв призове третє місце. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

За словами директора департаменту екології Руслана Гречаника, конкурсна робота "Минуле та сьогодення р. Дністер і захист від підтоплення с. Спас Старосамбірського району Львівської області" дозволила покращити екологічний стан ріки Дністер в селі Спас і каналів, які впадають в неї.

“Також забезпечили захист та протидію шкідливої дії паводкових вод, розчистили русло від деревної та чагарникової рослинності, врегулювали 775 метрів русла ріки Дністер, створили захист від затоплення житлових будинків по вул. Л. Українки в с. Спас", - зазначив Руслан Гречаник.

У цьогорічному конкурсі  у категорії “Представник місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства” перемогли також проекти ГО “Сіверський Донець – відродження” (Донецька обл., м. Слов’янськ) зі створення зони відпочинку у прибережній захисній смузі р. Казенний Торець (І місце), ГО “Чистий Сейм” по очистці річки (ІІ місце, Сумська обл., м. Путивль), ІІІ місце з львівським проектом розділила Козацька селищна рада щодо унікальних водоспадів у степах Херсонщини (смт. Козацьке, Херсонська обл).

Конкурс започаткували з метою об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення стану джерел, водойм і річок України, раціональне використання водних ресурсів, виховання дбайливого ставлення населення до водних об’єктів, їх охорони і відтворення, підвищення екологічної та правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських природоохоронних ініціатив.

comments powered by HyperComments