У Львові обговорили проекти від громадськості

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 30 грудня 2016, 00:31
Рада затвердила перелік проектів, які реалізовуватимуть в рамках громадського бюджету вже наступного року.
У Львові обговорили проекти від громадськості

Згідно з ухвалою міської ради, розпорядники коштів повинні визначити відповідальних за реалізацію кожного проекту, забезпечити створення робочих груп для реалізації великих із них, а також, спільно з авторами, скласти перелік передбачених робіт і закупівель та календарний план втілення ідей у життя.

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з авторами 67 проектів, які фінансуватимуть за міські кошти в рамках Громадського бюджету. 

“Ми зараз маємо унікальну ситуацію, адже прийняли і загальний фонд бюджету, і бюджет розвитку, тож уже з січня можемо розпочинати тендерні процедури та проектування”, - зазначив очільник міста, Андрій Садовий.
Також мер Львова пообіцяв, що прослідкує за реалізацією коштів і щомісяця на нарадах слухатиме звіти розпорядників.

В Україні громадський бюджет — поки-що новинка. Втім, потрохи цей проект запроваджується в інших містах та навіть селах.

Нагадаємо, цьогоріч у Львові стартувала нова ініціатива під назвою «Громадський бюджет», що передбачає фінансування містом пропозицій від мешканців. Найкращі проекти також обирали львів’яни методом голосування через систему BankID (16 тис.) та через міські ЦНАПи (7 тис.). 

Із поданих 265 проектів профінансують у наступному році 4 великі та 63 малі на суму 17 529 965 грн. Таким чином, Львів має один із найбільших громадських бюджетів серед міст України.

comments powered by HyperComments