Склади між головним і приміським вокзалами Львова мають ліквідувати - експерти

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 20:21
20 грудня у Львові відбулася зустріч щодо розвитку територій довкола залізничного вокзалу та площі Двірцевої, зокрема.
Склади між головним і приміським вокзалами Львова мають ліквідувати - експерти

Як повідомили у ЛКП “Інститут просторового розвитку”, 20 грудня у Львові  відбулася зустріч щодо розвитку територій довкола залізничного вокзалу та площі Двірцевої, зокрема.

У обговореннях взяли участь представники міської влади, бізнесу, залізниці, Містопроекту та Львівської Політехніки. Такий захід проводиться вдруге.

На цій зустрічі зосередилися на  можливостях розвитку, розділивши їх на декілька окремих напрямків, над кожним з яких працювала окрема команда: реорганізація промзон, перерозподіл пасажирської функції, капітальний ремонт площі та реорганізація руху транспорту і пішоходів.

У першій групі із реорганізації промзон запропонували ліквідацію складів між головним та приміським вокзалами, часткову трансформацію локомотиворемонтного заводу, перенесення приміського вокзалу ближче до головного, сполучення вулиць Кульпарківської, Шараневича і привокзальної площі. 

Із перерозподілу пасажирської функції запропонували розвиток території між головним та приміським вокзалом (торгівля, паркінги, розвиток пасажирського обслуговування), між вокзалом та Левандівкою. Також - розвиток проміжних станцій (Сихів, Підзамче, Скнилів).

У групі, що обговорювала капітальний ремонт площі Двірцевої, прийшли до висновку, що потрібно працювати над розділенням громадського і приватного транспорту: влаштування зон громадського та приватного транспорту на протилежних половинках площі; відповідно віддати половинки вулиці Чернівецької під двосторонній рух приватного та громадського транспорту; влаштувати пішохідну зони навпроти головного входу вокзалу.

Четверта група працювала над реорганізацією руху транспорту і пішоходів. Ця група прийшла до висновку, що потрібно зробити наступне: благоустрій тротуарів (заміна покриття на тротуарах, заборона в’їзду авто на тротуари), впорядкований громадський транспорт (зупинка біля трамвайного кільця, рух по західній частині вокзалу до зупинки біля скверу), впорядкування таксі і приватного транспорту, впорядкувати автостанцію (заборона зупинки між привокзальною площею та фонтаном, залишити курортні, міжнародні і туристичні маршрути, заїзд і виїзд автобусів східною частиною).

За матеріалами alex_shutyuk.

comments powered by HyperComments