У Львові завершилась восьма партія за звання шахової королеви світу (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 12 березня 2016, 19:02
12 березня у Палаці мистецтв шахістки знову розіграли мирову партію.
У Львові завершилась восьма партія за звання шахової королеви світу (ФОТО)

Сьогодні, 12 березня, у Львові пройшла восьма партія у рамках протистояння за жіночу шахову корону світу, у якому змагаються українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. 

Чергова партія, у якій українка грала білими фігурами, завершилась нічиєю, тож Марійчине відставання від Іфань й надалі складає два бали, адже 6 попередніх матчів також завершились нічиєю,  а у двох китаянка виявилась сильнішою за українку. 

Честь зробити перший хід у сьогоднішньому матчі мали вокалісти формації "Піккардійська терція" Андрій Капраль та Ярослав Нудик, які щиро побажали Марії перемоги:

"Коли ти граєш сам і робиш перший хід - це одне, а коли ти розумієш, що робиш цей хід у партії, яка буде мати наслідки, то звичайно вкладаєш в цей хід усі свої позитивні емоції", - поділився враженнями від зробленого першого ходу Андрій Капраль.

Додамо, що завтра у дівчат буде плановий вихідний і вже 14 березня вони знову зустрінуться за шахівницею. Якщо Марії і цього разу не вдасться обіграти Іфань, то чемпіонат буде завершено достроково.

Цікаво знати: Всього змагання розраховані на 10 партій, перемогу отримає та сторона, яка першою набере 5,5 балів, де за перемогу можна отримати 1 бал, а за нічию - 0,5 бала.

comments powered by HyperComments