Львівській дитячій клінічній лікарні передали медобладнання від благодійного пробігу «З вірою в серці» (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 3 грудня 2015, 16:58
Високовартісне медичне обладнання, придбане завдяки благодійній ініціативі «Пробіг з вірою в серці», сьогодні передали Львівській міській дитячій клінічній лікарні.
Львівській дитячій клінічній лікарні передали медобладнання від благодійного пробігу «З вірою в серці» (ФОТО)

Нагадаємо, ініціатива спрямована на  допомогу дітям з кардіологічними захворюваннями шляхом придбання необхідного медичного обладнання для дитячих лікарень.

Зокрема, лікарня  отримала новітнє та сучасне обладнання для дитячої реанімації  -  два ультракомпактні монітори пацієнта з неонатальними датчиками (NST)  "PRIZМ-3" та чотири Пульсоксиметри Nellcor Bedside Sp 02.

«Ультракомпактний монітор призначений для контролю гемодинаміки пацієнта. Щороку у нас під монітором спостереження перебуває близько 300 дітей. В наш час 85% медичних установ України відчувають гостру нестачу медичного обладнання, тому, поєднавши досвід лікарів та допомогу суспільства, ми можемо допомогти діткам з вродженими вадами серця мати здорове дитинство», - зазначив заступник головного лікаря з медичної частини Роман Герега, Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

За словами організаторів пробігу, в  Україні  щороку  народжується  майже  7  тисяч  дітей  із  різноманітними  вадами  серця. 3 тис з них помирають щороку через відсутність діагностики.

Аби допомогти цим немовлятам шостий рік поспіль у різних містах України небайдужі люди виходять на благодійний пробіг. Зокрема, у вересні 2015-го до благодійної акції долучилося 5 міст: Київ, Вінниця, Львів, Херсон та Кременчук.  У забігах взяли участь близько 13 тисяч осіб, а ще 450 тисяч громадян по всій Україні долучилися до благодійності придбавши символічні «сердечка» на АЗК. Відтак, вдалось зібрати понад 1 млн. 438 тис. грн на придбання обладння для дитячих лікарень.

comments powered by HyperComments