У Львові розпочався мистецько-сакральний проект "проВІРУ" (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 10 квітня 2015, 19:28
У страсну п`ятницю у львівській мистецькій галереї "Дзиґа" стартував новий проект.
У Львові розпочався мистецько-сакральний проект "проВІРУ" (ФОТО)
Сьогодні, 10 квітня, у страсну п`ятницю, у рамках "Сакрального Простору" у львівській галереї "Дзиґа" стартував проект творів візуального мистецтва "проВІРУ".
 
"Сакральний простір" відбувається у передвеликодній час вже вчетверте у Львові. Щороку у цій порі мистецьке об`єднання "Нурт" презентує публіці свої нові доробки, представлені роботами українських та польських митців. 
 
"проВІРУ", як зізнаються самі творці вийшов дещо пісним, і ті, хто звик відвідувати подібні заходи заради видовищ, будуть розчаровані. Експозиція радше змушує замислитись над змістом та поринути у думки, аніж насолоджуватись побаченим. 
 
"...Люблячий вірить Богу і надіється на Нього – в найвищому сенсі віри та надії. Святий знає Бога, і тому йому не потрібна віра в Його існування. Але віра як довіра до Бога все ще необхідна і в стані святості. Також і надія на вічність власного блаженства залишається актуальною, коли особистість у відносинах любові "бачить Бога віч-на-віч", -  Митрополит Андрей Шептицький", йдеться у одній із представлених робіт.
 
Цього року до участі у проекті долучились: Тереза Барабаш, Юрій Бриняк , Василь Савченко, Володимир Топій, Марта Швець, Віталій Шупляк, Дует "sopranKONTRAbas" (PL). Координатор проекту - Михайло Барабаш.
 
Прийти та переглянути проект творів візуального мистецтва "проВІРУ" можна з 10 до 24 квітня у приміщенні мистецької галереї "Дзиґа".
 
 
 
 
comments powered by HyperComments