"Ніч у Львові" дарує незабутні враження (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 12 липня 2014, 17:30
Місто поринуло у нічні мандри історичним минулим.
"Ніч у Львові" дарує незабутні враження (ФОТО)

Ми вже писали про те, що 11, 12 та 13 липня у Львові триватиме вже традиційна "Ніч у Львові", коли кожен львів`янин та гість міста матиме змогу безкоштовно або за символічну плату відвідати цілу низку унікальних атракцій.

Цьогорічна акція у зв`язку із трагічними подіями на Сході нашої країни, минає під гаслом: "Ніч у Львові. Ніч духовності та миру", а декотрі заходи, які планувались раніше, скасовано, зокрема це стосується музичних виступів гуртів, інші ж атракції працюватимуть, як і планувалось.

Журналістам "Справжньої варти"  вдалось 11 липня на власні очі переконатись у тому, наскільки цікавими та незабутніми є ті заходи, які пропонує нам дана акція. 

Мова йде про підземелля Гарнізонного храму Петра та Павла, де досвідчений екскурсовод Юрій Бережницький проводив того вечора пізнавальні та цікаві екскурсії;

сам храм Петра та Павла, ще відомий як Костел Єзуїтів, де також проводились екскурсії історії  власне храму та внутрішнього оздоблення святині;

самобутній концерт гурту "Йорій Клоц" у дворі Ратуші, який супроводжувався виставою витонченого театру тіней "Див", що у симбіозі злились у єдине неповторне дійство;

нічний підйом на оглядовий майданчик Ратуші, де перед очима відкривається неповторна панорама нічого міста, яке де-не-де вже поринуло у сон, а коридорами самої Ратуші блукає самотній привид труни...

Звісно, не обійшлося й без неприємних моментів, зокрема, для журналістів не було передбачено вільного входу та ті атракції, які були платними, а контролери об`єктів пояснювали це тим, що не було "наказу зверху".

Окремо слід зазначити й той факт, що майже на всіх заявлених у програмі об`єктах, незалежно від того чи була попередня реєстрація чи ні, можна було просто пройти без квитка, виявивши трохи наглості, чи заплативши гроші на місці, якщо атракція була платною.

Загалом, "Ніч у Львові" й справді є унікальною можливістю поринути у середньовічне місто без машини часу, відчувши на собі атмосферу минувщини та особливого львівського шарму.

Фото: Назарій Фарш

 

 

 

comments powered by HyperComments