Попри загрозу провокацій у Львові все ж проведуть парад вишиванок

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 25 квітня 2014, 17:11
Незважаючи на застереження про можливі провокації, 27 квітня у Львові все ж планують провести Марш величі духу, більше відомий як «Парад вишиванок», який приурочать до дня заснування дивізії «Галичина». Деякі джерела пов’язують організаторів маршу з об’єднанням «Рідна земля», за іншими даними – вони наближені до нардепа від ВО «Свобода» Юрія Михальчишина.
Попри загрозу провокацій у Львові все ж проведуть парад вишиванок

Як запевняють організатори, парад вишиванок проходитиме без будь-якої символіки, без партійних та без організаційних прапорів та інших приналежностей. Дозволяється лише прапор України. Також на акції забороняється використання масок. Тих, хто порушуватиме дані вимоги охорона буде виводити за межі проведення заходу

«Ми чітко віддаємо собі звіт в тому, що ворожі спецслужби готують проти нас провокації на час проведення Маршу, більше того, у нас навіть є інформація про можливі сценарії цих провокацій, наша відповідь – ми не ховаємось від проблеми а докладемо максимум зусилль, щоб позитивний імідж Маршу Величі Духу не був заплямований», - сказано на сторінці Маршу величі духу в одній з соцмереж.

Щоправда, дату проведення заходу організатори вирішили перенести на більш зручну – із 28-го на 27 квітня.

«Пов’язано це з тим, що ми вирішили підтримати ініціативу наших братів та сестер на сході України, які майже кожні вихідні виходять на вулиці своїх міст висловлювати свою громадянську позицію, а також вважаємо що погожий вечір вихідного дня буде більш зручним для патріотів, що побажаюь долучитися до маршу та для гостей нашого міста», - пояснюють активісти.

Як відомо, раніше з метою уникнення провокацій. «Правий сектор» та «Автономний опір» відмовилися від проведення будь-яких заходів у Львові 27-28 квітня. Проти подібних масових акцій у ці дні виступили і у Самообороні Львівщини. 

Тим часом, у міліції Львівщини обіцяють запобігти можливим провокаціям

Довідка:

Нагадаємо, раніше народний депутат Геннадій Москаль, з посиланням на свої джерела повідомляв про масштабні провокації, які готують спецслужби Росії у обласних центрах Західної України. 28 квітня, центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя начебто мають пройти марші з символікою СС «Галичина» та гаслами, які негативно сприйматимуться жителями південно-східної України.

comments powered by HyperComments