«Карпати» хочуть ліквідувати Прем’єр-лігу

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 10 грудня 2013, 18:45
Львівський футбольний клуб виступив проти об’єднання професійних клубів Прем’єр-ліги. Про це повідомив генеральний директор клубу «Карпати» Ігор Дедишин. За його словами власники 9-10 клубів вирішують долю всього українського професійного футболу України.
«Карпати» хочуть ліквідувати Прем’єр-лігу

Фото: //fckarpaty.lviv.ua

«Наскільки ми знаємо реалії, нинішнє керівництво Прем’єр-ліги підтримує 9-10 клубів, – заявив Ігор Дедишин, – ми розуміємо, що всі рішення, які хоче провести організація, будуть підтримані. Виходячи з цього, приймати участь в зборах Прем’єр-ліги, в яких не звертають уваги на опозиційні думки, ми не бачимо сенсу».

«За великим рахунком, можна говорити, що не тільки Прем’єр-ліга , а весь український футбол перетворився на структуру, яка обслуговує один клуб . Вже почався конфлікт одного українського клубу з усіма іншими».

Така незадоволеність львівського клубу призвела до того, що очільники «Карпат» хочуть ліквідувати таку структуру, як Прем’єр-ліга. Задля цього футбольні функціонери клубу вже готові поставити питання на найближчому засіданні щодо припинення діяльності Прем’єр-ліги.

«Футбольний клуб «Карпати» ініціює ліквідацію Прем’єр-ліги, адже ми не можемо одноосібно приймати таке рішення. Але, як один із засновників та її учасників, ми виноситимемо це питання на розгляд  інших клубів. Водночас, ми аргументуємо нашу позицію – ми зважено підійшли до питання, вичікували, давали можливість ПЛ внести корективи у свою роботу.  Натомість структура й надалі перетворюється на такий собі технічний оргвідділ, який обслуговує інтереси лише одного всім відомого клубу.

Щодо перелічених претензій... Ви знаєте, хто сьогодні є титульним спонсором чемпіонату? Ні? Та тому що його просто немає. І це ознака роботи менеджменту ПЛ. Ви знаєте, скільки отримують клуби від продажу прав на трансляцію?  Цю інформацію ніхто не знає. Але я думаю, що йдеться про мізер. Адже чемпіонат Румунії продають дорожче, ніж чемпіонат України.  Це ще одне красномовне свідчення ефективності роботи Прем’єр-ліги», – пояснив генеральний директор «Карпат» Ігор Дедишин.

Нагадаємо, що на останньому засіданні керівники клубів повинні були обрати нового очільника структури. Однак провести зібрання і голосування не вдалося, тому що на засідання не з’явилися представники 6 клубів. Засідання перенесли, однак конкретної дати ще не визначено.

comments powered by HyperComments