Баскетбол. «Тигри» з’їли «Левів»

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 22 листопада 2013, 20:19
У черговому матчі української баскетбольної Суперліги баскетбольний клуб «Донець» легко впорався з львівською командою «Політехніка-Галичина». Поєдинок закінчився з рахунком 61-89.
Баскетбол. «Тигри» з’їли «Левів»

«Політехніка-Галичина» – «Донецьк» 61:89 (19-21, 14-29, 13-23, 15-16)

Львівські баскетболісти не змогли знайти ключиків до захисту донецької команди. У підсумку отримали безвольну поразку з різницею в 28 очок. «Донецьк»  цією перемогою продовжив свою переможну серію до семи ігор у цьому сезоні.

На рівних з донецькими гостями господарі майданчика у Львові зуміли провести лише першу десятихвилинку. Першу половину першої чверті гравці «Політехніки» навіть краще провели, здобувши перевагу в сім очок. Але до кінця чверті донеччани не лише зуміли вирівняти гру, а й вийти вперед. Завдяки вдалим командним діям в атаці й обороні «Донецьк» першу чверть закінчив з рахунком 19-21.

У другій чверті просто на голову вище за господарів зіграли гості під щитами, як під своїм, так і під чужим. Також свої плоди дали вдалі перетасовки гравців «Донецька» по периметру, що призводили до того, що львів’яни завжди залишали вільного гравця гостей. І звичайно реалізація трьохочкових кидків. Так, із-за дуги влучні кидки Кінга, Яковлєва та Кірієнка забезпечили зручну перевагу в рахунку гостям. Перша половина гри закінчилася з рахунком 33-50 на користь БК «Донецьк».

У решту часу довести поєдинок до перемоги донеччанам залишалося справою техніки. Як і в другій чверті, вони продовжували вражати кільце «Галичини» з-за дуги. Також не забували вони й щільно грати в обороні. У багатьох атаках львів’яни просто не знали, що робити з м’ячем і як підібратися до кільця суперників.  Натомість баскетболісти «Донецька» вже просто куражилися, радуючи глядачів ефектними аліупами, данками і дальніми кидками. Таким чином, команди три четвертих матчу закінчили з рахунком 46-73.

В останній десятихвилинці тренери обох команд вже зрозуміли, хто переможе. Тому дали можливість зіграти молодим гравцям, а лідери отримали час для відпочинку. Але це не вплинуло на гру донеччан. Вони продовжували грати так, що львів’яни лише встигали переводити погляд за м’ячем. Лише центр «Галичини» Владан Вукосавлєвіч міг засмутити гостей. Та його очок не вистачило, щоб врятувати цей матч. У підсумку більш ніж упевнена перемога «тигрів» з рахунком 61-89.

 Найкращим у складі «Політехніки-Галичини» став центровий Владан Вукосавлєвіч, який здобув 24 очка та зібрав 9 відскоків. 10 очок на рахунку Кінделла Дайкса, 9 очок – Даррела Мітчелла. У складі ж «Донецька» найкращий результат показали Бернард Кінг, який записав на свій рахунок 13 очок і 8 передач, та Максим Корнієнко, який чудово провів другу половину гри, здобувши 15 очок і 7 відскоків.

comments powered by HyperComments