Садовий заговорив про можливий локдаун у Львові

Вівторок, 16 березня 2021, 17:00
Через стрімке зростання захворюваності на COVID-19 у Львові та Львівській області, регіон може потрапити до «червоної» карантинної зони
Садовий заговорив про можливий локдаун у Львові

Мер Львова Андрій Садовий виступив із закликом до мешканців берегти власне здоров’я, бо динаміка поширення коронавірусу щодня стрімко зростає. Отож, місто незабаром може опинитися у «червоній» зоні, що призведе до повного локдауну. Меседж Садового традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міськради.

«Щодня збільшується кількість хворих, тому ми повинні думати наперед. Якщо ті заходи, які ми ввели стосовно дистанційного навчання, якщо наші заклики до мешканців міста щодо обмеження фізичних контактів не дадуть результату, то буде ще більший ріст захворюваності, доведеться приймати дуже складні рішення.

Відсьогодні все позашкілля закрито. Я вчора звертався до представників бізнесу і сьогодні продовжую це робити: якщо ви думаєте, що за ці кільки днів заробите багато коштів, то є небезпека, що потім ці кошти доведеться витрачати на лікування працівників. Є пряма залежність. В сьогоднішній ситуації ми стоїмо перед питанням повного закриття міста та введення повного локдауну. І це можливо, якщо динаміка не буде сповільнюватись. Я б хотів цього уникнути, але, на жаль, кожного дня я бачу ріст показників захворюваності», – наголосив Андрій Садовий.

Зазначимо, що на рівні міста Львова рішення про часткове переведення школярів на дистанційне навчання (учні 1 – 4 класів у Львові продовжують навчатися) прийнято із значним запізненням (із 16 березня) – на рівні Львівської області іще 5 березня було прийнято рекомендацію про переведення школярів на дистанційне навчання із 9 березня 2021 року.

Протягом пандемії COVID-19 Андрій Садовий кілька раз змінював свою думку і дії по відношенню до «ковідного» карантину – навесні 2020 року, коли на рівні держави було прийняте рішення про «жорсткий» карантин, Садовий заявив, про те «Карантин – єдині ліки, які можуть нас врятувати». Проте уже влітку 2020 року, коли місцева влада отримала право запроваджувати послаблення карантину, влада Львова запроваджувала все нові і нові послаблення, які не відповідали епідемічній ситуації. Отож, довший час саме Львів і Львівщина були «антилідерами» в Україні за кількістю випадків COVID-19. Восени 2020 року, коли захворюваність на COVID-19 почала зростати, Андрій Садовий виступив проти запровадження у Львові «карантину вихідного дня».

comments powered by HyperComments