Садовий і його заступник Москаленко іще раз виступили проти «карантину вихідного дня»

Середа, 11 листопада 2020, 11:17
Пости керівників міста у соцмережі «Фейсбук» традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міської ради
Садовий і його заступник Москаленко іще раз виступили проти «карантину вихідного дня»

Поки-що чинний міський голова Львова Андрій Садовий і його заступник із питань розвитку синхронно на своїх сторінках в соціальній мережі «Фейсбук» виступили із критикою пропонованого Міністерством охорони здоров’я України запровадження «карантину вихідного дня». Месиджі керівників міста традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міської ради.

«Карантин «вихідного дня» – це взагалі не вихід. Можна ще зробити карантин «обідньої перерви», чи карантин по парних і непарних. Але все це –  абсурд.

Це спроба уряду коштом малого та середнього бізнесу показати хоч якісь дії. Дії, єдиним результатом яких будуть додаткові проблеми в сім’ях людей, по яких пандемія і так вдарила найсильніше.

Громади чекають не чергових заборон. Люди хочуть знати, що в державних лікарнях є спеціально облаштовані місця, бо це безпека. Наразі ми це робимо лише коштом міста в комунальних лікарнях.

Люди також хочуть знати, що у випадку біди, вони отримають кисень, бо 2 ШВЛ-апарати з початку пандемії для Львова від держави — це ніщо.

Єдине, про що прошу львів’ян — утримайтесь на певний період від гучних святкувань. Відмову від масових весіль та ювілеїв можна пережити. Робити політичні мітинги – теж безвідповідально. Виборці й без них розберуться, хто є хто. Бережіть себе та близьких!», – такий текст було розміщено на сторінці міського голови Львова Андрія Садового.

У такому ж тоні написаний і текст, який розміщено на сторінці заступника міського голови із питань розвитку Андрія Москаленка.

«Я проти «локдауну вихідного дня» (у тому форматі, як це уряд хоче зробити зараз). Пояснюю чому. Є одне дуже просте правило – необдумане рішення може принести більше шкоди, ніж його неприйняття.

Кілька важливих пунктів: по-перше, ситуація з COVID-19 справді набирає обертів. Саме тому місто і збільшує кількість ліжкомісць та видатки саме на медицину. Дотримання базових карантинних правил (маска, дистанція) справді можуть врятувати не одне життя.

Для зменшення поширення коронавірусу потрібні комплексні обмежуючі заходи, їхнє пояснення. Можливо і складні рішення, але пояснені, в першу чергу тим, кого стосуються. Але тоді і компенсації за такі прийняті урядом рішення, як у світі. Адже у кожному закладі працюють люди, отримують зарплату, утримують сім'ю, витрачають кошти, і на лікування зокрема.

Поодинокі рішення не працюють, а лише шкодять. Наприклад, забороняють в'їзд іноземців без попередження і без пояснення. Коли ж можна перевіряти ПЛР в аеропорту. Але, звичайно, що заборона для уряду простіша, ніж робота з середовищем і пояснення. А те, що такі необдумані рішення генерують набагато більше зайвих контактів, — ніхто навіть не думає. Те саме може нас чекати і з так званим «локдауном вихідного дня».

Вся країна говорить про обмеження вже цієї суботи-неділі. Але ніхто не знає, про що йде мова. І кого закриють, а кого ні. Якщо ж справді є чітке обґрунтування, і буде потреба комплексного нокдауну – то держава має компенсувати втрати бізнесу так, як у решті країн. Місто, нагадаю, те, що в його повноваженнях, вже зробило. Тому давайте підтримувати лікарів, берегти один одного, і приймати обдумані рішення», – такий  текст розміщено на сторінці Андрія Москаленка у «Фейсбуку».

Ці гнівні пости на рахунок «каратину вихідного дня» вищі чиновники ЛМР розповсюдили учора. А сьогодні ж та ж прес-служба повідомила про черговий коронавірусний антирекорд на Львівщині – виявлено 684 нових випадки COVID-19, протягом минулої доби померло 17 пацієнтів із коронавірусом.

comments powered by HyperComments