Львів’яни проти сміттєспалювального заводу на ТЕЦ-2

Понеділок, 19 червня 2017, 13:22
У місті “гуляють” листівки з гучними фразами.
Львів’яни проти сміттєспалювального заводу на ТЕЦ-2

Днями з’явилась інформація про потенційну екологічну катастрофу, проти якої виступають львів’яни. 

Окремі мешканці розповсюджують листівки, у яких виступають категорично проти створенням сміттєспалювального заводу на ТЕЦ-2 у Львові та закликають інших жителів Львова висловлювати свій протест у телефонному порядку — на гарячі лінії ЛМР, області  та  урядового контактного центру.

Автори листівок упевнені, що завод призведе до захворюваності на рак та наводять слова міського голови Львова Андрія Садового від червня 2006 року, який у промові перед громадою Грибович заявляв про те, що сміттєвих заводів будувати у Львові не будуть:

“Ніяких заводів ми будувати не будемо. Бо для того, аби будувати заводи — слід відразу будувати й онкодиспансери для людей”, - сказав мер у своїй промові 2006 року.

Окрім того, у тексті листівки йдеться про те, що завод слід будувати за межами міста (ТЕЦ-2 знаходиться у Львові, по вул. Пластовій, 125) і прилеглих населених пунктів.

Зазначається також, що на села Малехів, Муроване, Сороки Львівські та Шевченківський район Львова здійснюється критичне екологічне навантаження, зумовлене роботою очисних споруд Львова, викидами з ТЕЦ-2 та Грибовицьким сміттєзвалищем.

Слід зауважити, що на відміну від Львова, у області повним ходом вирішують питання поводження з ТПВ. Так, з 20 червня розпочинаються громадські обговорення щодо розміщення комплексів із утилізації ТПВ на території Львівщини, які триватимуть до 15 липня:  інвестори презентуватимуть місцевим громадам проекти комплексів з утилізації відходів. На сьогодні вже відібрали 17 земельних ділянок, які за всіма параметрами підходять для розміщення сміттєпереробних заводів.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments