“Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ”, - Синютка процитував Лермонтова на держкордоні

Неділя, 11 червня 2017, 01:47
11 червня в Україні запровадили безвізовий режим з Євросоюзом.
“Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ”, - Синютка процитував Лермонтова на держкордоні

Із цієї нагоди у ніч з 10 на 11 червня на пункті пропуску Рава-Руська зібралися громадяни України, представники влади і журналісти. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Присутні також виконали Гімн Євросоюзу, а посадовці виступили із вітальним словом.

Очільник Львівщини зазначив, що слова, які прозвучали сьогодні з вуст українського Президента і які колись в ХІХ столітті написав великий росіянин дуже влучні.

“Я хочу сказати їх від щирого серця, від душі, тому що за це поклали голови 21 Герой Небесної Сотні з Львівщини , 273 хлопці на українсько-російській війні, 860 скалічених, які повернулися з фронту з ранами, каліцтвами, понівечиними  частинами тіла. І все заради того, щоби ми нарешті пішли вперед”, - наголосив Олег Синютка.

Посадовець додав, що має також слова для тих, хто “залишається у вчорашньому світі”:

“Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ”, - продекламував Олег Синютка.

Голова Львівської ОДА додав, що громадяни України йдуть у  інший світ, де завжди були українці, які 25 років тому чітко визначили напрям руху свого розвитку. 

“Як три роки тому молоді люди вийшли на  Майдан, бо вони не хочуть жити в біді і в гризоті. Я переконаний, що наш нарід заслуговує на те, щоби бути в єдиній європейській сім’ї; що ми будемо там, ми будемо разом з європейською сім’єю народів, з північноатлантичними оборонним альянсом і ми будемо господарями на своїй землі”, - резюмував очільник ЛОДА.

Раніше “Справжня Варта” розповідала з місця події про історичну мить для українців.

Нагадаємо, відтепер українців з біометричними паспортами очікують у всіх пунктах пропуску на кордоні з ЄС та в аеропортах, звідки відбуватимуться рейси в європейські країни. 

Більше новин “Західної України” читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments