Львів відзначає День міста (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Четвер, 6 травня 2021, 20:10
Сьогодні, 6 травня, Львів відзначає 765-у річницю з дня заснування. Масових заходів через карантин не проводилось, однак біля головного входу до міської Ратуші відбулась оновлена церемонія почесної варти.
Львів відзначає День міста (ФОТО)

У церемонії взяли участь історичні реконструктори у формі середньовічних вершників, лицарів, знаменоносців і герольдів та стилізовані король і королева. Лицарі, у ролі яких виступили справжні герої Майдану та АТО/ООС, передали міському голові Львова Андрієві Садовому ключ від міста.

А прапор Львова на штандарті підняли завідувачка центру терапії лікарні швидкої допомоги Львова Марта Сайко та в. о. командира 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Віктор Гуршал.

Цього року церемонія, створена за найкращими європейськими зразками стилізованих історичних урочистих подій, звернула увагу на 1300 рік та стала продовженням мілітарних традицій Європи. Подія акцентувала увагу на тяглості нашої державності, підкреслює спадковість державотворення від часів Королівства Русі.

1300 рік – це золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів. Королівству Русі на той момент був 101 рік, і ще був живий король Лев Данилович, а сам Львів був столицею величезного Королівства Русі. Саме королівство, завдяки звитязі Лева та його походам, існувало в найширших кордонах, адже Лев, після смерті батька, значно розширив межі держави. Більше півстоліття існував королівський двір з його традиціями, етикетом та пафосом. Королівство Русі являло собою класичне європейське королівство.

comments powered by HyperComments