Академічний музично-драматичний театр у Дрогобичі на Львівщині святкує своє 80-ліття (ФОТО)

Неділя, 6 грудня 2020, 08:29
Нині театр носить назву «Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича»
Академічний музично-драматичний театр у Дрогобичі на Львівщині святкує своє 80-ліття (ФОТО)

Драматичний театр у місті Дрогобичі був заснований після входження Західної України до складу Української РСР у 1939 році. Першу трупу театру укомплектували із дрогобицьких акторів-аматорів та випускників Київського театрального інституту та Дніпропетровського театрального училища.

Нині театр у Дрогобичі носить назву «Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича». Статус академічного він отримав на честь свого 70-ліття за здобутки на театральній ниві.

З нагоди 80-літнього ювілею музично-драматичного театру у Дрогобичі відбувся ювілейний вечір під назвою «Ті, хто знімають маски».

Владу Львівської області на урочистостях із нагоди ювілею театру представляли заступник голови ОДА Іван Собко та заступниця директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор. Працівників і керівників театру нагородили почесними грамотами Львівської обласної адміністрації та вручили подяки.

«Ось вже восьме десятиліття Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича є важливою сторінкою в історії вашого міста. Знаю, що протягом усіх цих років колектив театру гідно презентував національне мистецтво не лише у багатьох містах України, але й у багатьох європейських країнах.

Цей рік видався непростим, та я щиро вірю, що в майбутньому ваша гастрольна географія лише розшириться.

Сьогодні зі сцени театру ви продовжуєте доносити високе мистецтво до глядачів. Ви вражаєте їх своїм талантом та новими несподіваними творчими підходами. Переконаний, що за вашою натхненною працею стоїть високий професіоналізм. Та окрім високопрофесійних акторів, ваш театр – це ще й фахове керівництво та допоміжний персонал, праця яких часто недооцінена, але без якої функціонування театру неможливе. Тому висловлюю щиру подяку усім Вам! Прийміть сердечні вітання з нагоди поважного ювілею - 80 річчя діяльності театру. Зичу вам творчої наснаги та сил. Нехай цьогорічний ювілей надихне Вас на нові здобутки та звершення!», – привітав колектив театру Іван Собко.

Зазначимо, що музично-драматичний театр із Дрогобича активно гастролює. З мистецтвом Дрогобицького театру знайомі глядачі багатьох міст України. Колектив побував також у містах Прибалтики, Білорусі, у США, словацьких містах Кошіце, Пряшів, Польщі.  У репертуарі Львівського обласного академічного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича – твори української та світової драматургійної класики, обробки фольклору, сучасні п'єси. Директор театру – заслужений діяч мистецтв України Микола Гнатенко.

Світлини – прес-служба Львівської обласної державної адміністрації

 

comments powered by HyperComments