Проїзд по вулиці Шевченка у Львові планують відкрити до кінця цього року (ФОТО)

Фото: Роман Балук, прес-служба ЛМР  |  Понеділок, 2 листопада 2020, 15:52
Андрій Садовий обіцяє, що основні роботи на ділянці від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого завершать в грудні
Проїзд по вулиці Шевченка у Львові планують відкрити до кінця цього року (ФОТО)

У Львові триває реконструкція ділянки вулиці Шевченка від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого. Цю невелику ділянку за 58,8 мільйонів гривень реконструює турецьке ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Зараз на цій ділянці уже змонтовано плити-основи трамвайної колії і почато монтаж самих трамвайних колій. Основні роботи на цій ділянці будуть тривати до кінця року, після чого цю ділянку відкриють для руху транспорту – обіцяє поки чинний мер Львова Андрій Садовий.

«До кінця цього року ділянка вул. Шевченка, від церкви св. Анни до вул. Ярослава Мудрого, має бути повністю зроблена. По темпах робіт, я думаю, що це реально. Виникли деякі нюанси, як, наприклад, є школа № 33 і треба поправити саме подвір`я в школі, навести порядок з огорожею і перемурувати конструкції, що ведуть у школу.

Також тут є територія військової частини зліва, а ми ще у 2015 році з Міністерством оборони домовились, що вони цю ділянку віддадуть для міста, і тут мав би бути один з найбільших у Львові підземних паркінгів, адже геодезія це дозволяє. Тут мають бути запроектовані міські споруди, той же конгрес-центр, виставковий зал для музеїв. Вся ця робота є важливою.

Щодо вул. Шевченка, то на ділянці, яка зараз в ремонті, зроблена прекрасна основа дороги, провели санацію колектора. І це кардинальна зміна і комфорт для мешканців, для водіїв. А це була одна з таких останніх магістральних доріг, яка у нас була у дуже поганому стані.

З наступного року йдемо далі – до вул. Залізничної. Ми на виконкомі прийняли рішення і взяли у проектування вул. Залізничну, щоб одразу можна було її ремонтувати, бо це серйозно спростить доїзд з центру міста до Рясне.

Відзначу, всі процедури по визначенню виконавця робіт проходять через «Прозоро», тому, коли є конкуренція, то ми маємо серйозне падіння ціни. Основна вартість в ремонті будь-якої дороги у Львові, особливо у центральній частині, – це інженерія, мережі, колектор, водопостачання, газопостачання, нове освітлення, велодоріжка», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

У ЛКП «Львівавтодор» повідомляють, що проектно-кошторисну документацію на реконструкцію вулиці Шевченка від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого цього року розробло ТзОВ «Трамдорпроект». Довжина вулиці в межах реконструкції – 368 метрів. Роботи із реконструкції вулиці Шевченка на цій ділянці розпочалися 8 липня поточного року.

«Зараз ремонт вул. Шевченка, від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого знаходиться на стадії завершення облаштування дорожнього одягу.

Вже укладають трамвайні плити і трамвайну колію, і паралельно почали замощення цієї частини, де вже поставили трамвайні рейки. Очікуємо до кінця року завершення основних робіт, і буде відкритий проїзд для транспорту від вул. Городоцької до вул. Я. Мудрого.

Загалом, вулиця після ремонту змінить свою структуру, щоб всім учасникам руху було зручно. На цій частині буде дві смуги руху –  це зроблено для того, щоб збалансувати транспортні потоки перед вул. Городоцькою, коли вона з'єднається з вул. Шевченка, щоб до центру був менший потік транспорту. Також тут будуть місця для паркування, будуть зелені зони, велодоріжка. В напрямку від центру догори смуга велодоріжки буде йти біля хідника, адже швидкість вгору пішохода і велосипедиста практично однакові, а смуга зверху до центру буде йти біля автомобільного потоку, бо згори автомобіль і велосипедист їдуть практично з однаковою швидкістю», – прокоментував реконструкцію вулиці Шевченка заступник Директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За словами Білого третій етап реконструкції вулиці Шевченка – від вулиці Ярослава Мудрого до вулиці Залізничної розпочнуть наступного року. Крім того розробляється проект реконструкції вулиці Шевченка від вулиці Левандівської до вулиці Татарбунарської.

comments powered by HyperComments