Жоржини, канни, хризантеми: ботанічний сад ЛНУ показав осінню палітру квіток (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Середа, 21 жовтня 2020, 14:41
В Ботанічному саду Львівського національного університету ім. Івана Франка продовжують цвісти жоржини, хризантеми, канни, кермеки, целозії, чорнобривці та інші квіти. Все завдяки теплому жовтню.
Жоржини, канни, хризантеми: ботанічний сад ЛНУ показав осінню палітру квіток (ФОТО)

В саду є близько 100 сортів жоржин, однак незабаром їх уже будуть викопувати на зиму, аби знову висадити навесні. Рослина не любить наших морозів. Також росте близько 20 сортів чорнобривців і 25 сортів канн — квітки, родом з Латинської Америки.

Найбільше тут пишаються великою колекцією рододендронів та ірисів. Цвістимуть весною-літом.

Ботанічний сад ЛНУ є одним з найстаріших в Україні та в Східній Європі. Заснований у 1852 році професором Гіацинтом Лобажевським. Ще з 18-го століття на цій території вирощував квіти польський магнат Ігнатій Цетнер. Після його смерті цю територію в 1911-му році придбав університет.

Сьогодні тут росте близько 1500 видів і сортів тропічних і субтропічних рослин. Мають статус національного наукового надбання. Багато занесено до світових списків рослин, які охороняються.

Сад співпрацює з іншими ботанічними садами, в тому числі закордонними — обмінюються насіннями і посадковим матеріалом.

Цього року в ботанічному саду вже не проводитимуть дні відкритих дверей, лише екскурсії. Оранжереї також для відвідувачів зачинені до весни.

comments powered by HyperComments