У Львові відкрили Пластовий рік – 2020 (ФОТО)

Фото - прес-служба Львівської ОДА  |  Неділя, 20 вересня 2020, 18:23
Святкова акція «Відкриття пластового року» розпочалася у неділю 20 вересня на стадіоні «Україна»
У Львові відкрили Пластовий рік – 2020 (ФОТО)

Насичене таборове літо у «Пласті» завершується у серпні, а вже у вересні львівські пластуни проводять традиційну акцію «Відкриття пластового року». Святкування розпочалось сьогодні, 20 вересня, молебнем на стадіоні «Україна», після якого відбувся церемоніал відкриття Пластового року-2020 та представлення куренів Львівської станиці «Пласту».

З нагоди відкриття Пластового року – 2020 пластунів привітав перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Андрій Годик. Представники «Пласту» отримали Подяки та Почесні грамоти від голови Львівської ОДА Максима Козицького.

«Пласт» це найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу (зокрема – у США, Канаді, Австралії, Польщі та Аргентині) й об'єднує пластунів України й діаспори.

«Насамперед «Пласт» – це історія мого життя, найкраща частина мого юнацького життя: надзвичайно романтична, пізнавальна, одна з найщасливіших.

«Пласт» – це велика гра, місце, де діти можуть здійснити мрії, набратися досвіду, де вони вони відчувають силу від того, що можуть здійснювати щось самостійно. Тут виховуються лідери та панує український дух, завзятість бере гору. Це місце, де можна знайти справжніх друзів на усе життя», – розповіла  українська співачка і скрипалька, Заслужена артистка України, лауреат Гран-прі першого Міжнародного конкурсу українського романсу ім. Квітки Цісик, переможниця в талант-шоу «Голос країни» Оксана Муха.

Серед основних завдань організації  насамперед є виховання патріотичних та свідомих громадян, здатних брати відповідальність та бути рушійною силою суспільства. Наявність в Україні людей з такими якостями є актуальною потребою, тож пріоритетне завдання організації – залучення нових членів для виховання за пластовою методою.

Організатори акції сподіваються, що «Пласт» здобуде більше симпатиків та охочих вступити до організації. Захід стане знаковою подією для діючих членів організації, а діти і дорослі одержать натхнення до праці на увесь подальший пластовий сезон.

«Відкриття пластогово року відбувається щорічно для того, щоб з новими силами, емоціями зустрітися і разом пластувати.

Цього року ми маємо особливий виклик, але ми наважились і організували цю подію з усіма правилами безпеки, підлаштувались по програмі та організації під карантин.

Сьогодні в нас відбулось багато церемоніалів, у тому числі, ми прийняли до наших лав нових учасників нового віку. Я сподіваюся, що ми подолаємо усі ті виклики, які перед нами стоять, щоб без проблем розпочати новий пластовий рік», – додала головна пластунка Львівщини Анастасія Слюсаренко.

comments powered by HyperComments