У львівській лікарні провели екскурсію в рамках Днів Європейської спадщини

Неділя, 13 вересня 2020, 17:18
У рамках Днів Європейської спадщини провели екскурсію-лекцію «Львівська медицина 100-150 років тому: організація імена, відкриття»
У львівській лікарні провели екскурсію в рамках Днів Європейської спадщини

У рамках проведення Днів європейської спадщини у Львові було проведено екскурсію-лекцію «Львівська медицина 100-150 років тому: організація імена, відкриття» до організації якої долучилась Львівська обласна клінічна лікарня, яку в народі називають «Медінститут».

Пізнавальну екскурсію-лекцію підготувала Оксана Стадник – завідувачка інформаційно-аналітичного відділу Львівської обласної клінічної лікарні. Завдяки її професійним навикам, потужному багажу знань і бажанню знати ще більше та ділитися накопиченими знаннями із іншими, учасники екскурсії дізналися про діяльність лікарів, які працювали у нашому місті 100 – 150 років тому, як вони організовували ефективну роботу, створювали шпиталі та фахові лікарські товариства, робили відкриття і були активними членами громадянського товариства.

Багато нового поціновувачі історії Львова дізналися про історію Львівської обласної клінічної лікарні, яка є однією із найстаріших лікарень не тільки на Львівщині, але і в Україні. Зокрема під час екскурсії розповіли про пологовий будинок, хірургічне та терапевтичне відділення, божевільню та морг – де ці всі відділення були розміщені і як вони працювали.

Фото – прес-служба Львівської обласної клінічної лікарні

comments powered by HyperComments