Львівщина вшановує 164-ту річницю із дня народження Івана Франка (ФОТО)

Четвер, 27 серпня 2020, 16:28
У регіоні тривають заходи із вшанування видатного письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча
Львівщина вшановує 164-ту річницю із дня народження Івана Франка (ФОТО)

Сьогодні, 27 серпня 2020 року виповнюється 164 роки із дня народження видатного українського письменника, громадського і політичного діяча, морального авторитета Івана Яковича Франка. У цей день до пам’ятника Іванові Франку на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка представники влади Львівщини поклали квіти. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Ми з вами маємо велике щастя ходити стежками Франка, вчитися у Франковому університеті. Маємо шанувати пам’ять нашого генія не лише сьогодні. Треба вивчати, пізнавати Франка постійно. Читати, досліджувати його твори, заглиблюватися у його філософію, популяризувати його пророчі слова. Це справа нашої національної честі, наш високий моральний обов’язок», - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Також у  Домі Франка презентують унікальне перше видання філософської поеми Івана Франка «Мойсей» 1905 року.

На завершення відзначення 164-ої річниці Івана Франка у Дрогобичі відбудеться V урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка на площі біля Народного дому міста.

Фото – прес-служба Львівської обласної державної адміністрації

comments powered by HyperComments