У Львові сьогодні відкрилися всі комунальні дитячі садочки (ФОТО)

П'ятниця, 17 липня 2020, 18:48
У перший день роботи заклади дошкільної освіти відвідало 1100 дітей, а це тільки 5% від загальної чисельності, яка відвідувала їх до карантину
У Львові сьогодні відкрилися всі комунальні дитячі садочки (ФОТО)

В п’ятницю, 17 липня 2020 року у Львові в умовах адаптивного карантину відновили свою роботу всі комунальні дитячі садочки. Щоправда, в перший день роботи заклади дошкільної освіти відвідало лише 1100 дітей, тобто біля 5% від тої чисельності, яка відвідувала ЗДО до початку «коронавірусного карантину. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Відсьогодні почали роботу усі заклади дошкільної освіти Львова. Сьогодні на заняттях були присутні 1100 дітей. Це приблизно 5% від загальної кількості.

Зрозуміло, що з понеділка ситуація зміниться, і до садочків піде більше дітей. Керівники закладів дошкільної освіти вже провели опитування і мають інформацію, що приблизно 30−40% малюків буде присутніми у садках у понеділок. Також впродовж тижня кількість дітей може зростати.

Наші заклади дошкільної освіти є забезпечені абсолютно всіх необхідним: засоби індивідуального захисту, дезінфектори, безконтактні термометри.

Напередодні відкриття ми двічі обстежили всі наші садочки на готовність до прийому дітей. Зокрема із групових приміщень забрали всі м’які іграшки, високоворсні килими, розставили меблі так, щоб була якнайбільша дистанція, провели спеціальне навчання для всіх працівників ЗДО.

Впродовж тижня ми будемо бачити, як система запрацює на практиці, адже працівники дитячих садочків ще не мали досвіду роботи в умовах карантину. Будемо контролювати, як виконуються усі правила, проаналізуємо, які ще засоби захисту необхідно докупити», – розповіла Зоряна Довганик, начальниця управління освіти ЛМР.

Зауважимло, що у місті Дрогобичі Львівської області перші три дитячі садочки розпочали свою роботу в середу, 15 липня 2020 року.

Фото – Управління освіти ДГП Львівської міської ради.

comments powered by HyperComments