Град і підтоплені будинки: Великодня негода прокотилася Західною Україною (ВІДЕО)

Вівторок, 30 квітня 2019, 03:17
На Великдень на Західній Україні розгулялася негода. Через аномально-інтенсивні опади у багатьох містах і селищах підтоплено будинки.
Град і підтоплені будинки: Великодня негода прокотилася Західною Україною (ВІДЕО)

На Рівенщині внаслідок затяжних дощів піднявся рівень води у річках та озерах. Місцями вода з водойм заливала поля, городи та автошляхи. Так в Дубенському районі потоками води було підмито ділянки двох автодоріг на під‘їзді до села Онишківці.

Напередодні метеорологи та ДСНС оголосили на Рівненщині штормове попередження.

Натомість Тернопільщину та Житомирщину побило градом. Місцями тут випав град розміром з перепелине яйце. Льодові кульки били з такою силою, що зрешетили квіти та збили цвіт з фруктових дерев.

На Львівщині негода найбільше наробила лиха у Золочівському районі. Тут відбулося підтоплення 1 житлового будинку, 1 підвалу, 2 господарських будівель і 3 присадибних ділянок. Для надання допомоги залучили 11 рятувальників і 3 одиниці спецтехніки.

Також у цьому районі вийшла з берегів річка Махнівка, і її течією знесло автомобіль Volkswagen Touran, в якому перебував 50-річний водій. Із заблокованої машини чоловіки визволяли рятувальники.

На Тернопільщині найбільше постраждали Бережанський, Козівський, Підгаєцький і Зборівський райони. Так, у Бережанському районі у результаті підтоплено 13 домогосподарств, у Козівському районі – 18.  Крім того, 3 домогосподарства підтоплено у місті Підгайці та приватні присадибні ділянки – у селі Старе Місто.

Сильні пориви вітру обірвали й лінії електропередач, відтак без світла на Тернопільщині залишились жителі 30 населених пунктів.

comments powered by HyperComments