Натхненні Пінзелем: у Львові вирізали з криги дивовижні скульптури (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 13 січня 2019, 14:47
У Львові біля центральної ялинки відбувся традиційний конкурс крижаних скульптур. Дев’ять українських митців (серед них одна жінка – скульптор Дарія Альошкіна) протягом двох днів вирізали витвори з льоду. Цьогорічна тема мистецького змагання — "Натхненні Пінзелем".
Натхненні Пінзелем: у Львові вирізали з криги дивовижні скульптури (ФОТО)

У своїй роботі майстри користувалися електропилами, прасками, болгарками та навіть вогнем із газових пальників. Навколо зібралось сотні глядачів та охочих зробити селфі на фоні крижаних скульптур.

«Моя скультптура називається «Птах». Роблю її два дні з 10-ї ранку до 18-ї вечора. Птах – це як символ душі. У мене він загорнутий у спіраль. Для скульптур Іоана Пінзеля характерний рух і хотілося на цьому закцентувати. У конкурсі беру участь не вперше. Цього року присвячую свою роботу Борису Возницькому, оскільки він зберіг спадщину Пінзеля», - розповіла Дарія Альошкіна.

«Скульптури робимо з чотирьох блоків льоду, які склеюємо між собою в одну композицію. Моя називається «Пробудження». Вона символізує прихід весни в жіночій іпостасі. У ній використав барокові мотиви. Це нагадує мені стиль Пінзеля», - каже скульптор Сергій Жолудь.

«Пінзель створював свої шедеври так, що вони й досі вражають неабиякою динамікою, яскравим відображенням емоцій. Вони наче летять у просторі, виконуючи чудернацькі рухи. Серед найвидатніших європейських митців XVIII століття немає скульптора більш загадкового, ніж Іоанн Георг Пінзель. Учасники конкурсу відтворюватимуть скульптури митця, інтерпретуючи їх на свій манер, показуючи під кутом свого мистецького бачення», – кажуть організатори.

Кращою роботою журі визнали "Танцюючих ангелів" скульптура Мар'яна Короля. Друге місце у конкурсі, приз глядацьких симпатій, отримала скульптура «Спіраль часу» Гордія Старуха.

Конкурс проходить в рамках львівського Різдвяного ярмарку. Побачити всі роботи наживо можна біля головної ялинки Львова до 20 січня.

comments powered by HyperComments