Смолоскипний марш пам’яті Шухевича у Львові пройшов під антипольськими гаслами (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 5 березня 2018, 22:57
У Львові пройшов наймасштабніший в історії міста Марш Пам'яті Героїв.
Смолоскипний марш пам’яті Шухевича у Львові пройшов під антипольськими гаслами (ФОТО)

Хода організована Національним Корпусом стартувала від площі Ринок. До маршу приуроченого до 68-ї річниці від дня загибелі генерал-хорунжого Романа Шухевича долучились також Правий Сектор та ВО «Свобода».

Націоналісти та небайдужі львів'яни пройшли вулицями Львова зі смолоскипами, стягами України, УПА до пам'ятника Степану Бандері, де вшанували пам'ять генерала Молитвою Українського Націоналіста та салютними пострілами.

Під час ходи скандували: «Слава Україні! Героям слава!», «Україна понад усе!», «Місто Львів не для польських панів!», «Наша земля – наші герої!», «Пам’ятай чужинець, тут господар – українець!».

«Сьогоднішня масова акція продемонструвала, що Львів залишається бандерівським містом, попри витівки можновладців-манкуртів та їхньої обслуги. Львів'яни пам'ятають своїх Героїв та їхню величну боротьбу проти окупантів. В нашому місті продовжує жити дух Бандери та Шухевича», - кажуть націоналісти.

За всю історію міста це найчисельніша акція на честь Романа Шухевича, що зібрала понад 2500 небайдужих. Помітно, що серед присутніх було чимало активістів з інших міст.

comments powered by HyperComments