Питання постачання Leopard II стане пріоритетом для нового міністра оборони Німеччини — Reuters

Середа, 18 січня 2023, 17:27
Міністр економіки ФРН Роберт Хабек розповів, що до конкретного рішення щодо постачання танків Бундесвер прийде після офіційного призначення нового глави оборонного відомства.
Питання постачання Leopard II стане пріоритетом для нового міністра оборони Німеччини — Reuters

Після відставки Крістіни Ламбрехт цю посаду, ймовірно, обійме Борис Пісторіус.

«Коли буде оголошено нового міністра оборони, це перше питання, яке має бути вирішене конкретно», - цитує Хабека Reuters.

Як пише Frankfurte Allgemeine Zeitung , якщо рішення про танки буде прийнято в найближчим часом, то до кінця 2023 року Німеччина зможе передати від 10 до 15 відремонтованих одиниць техніки.

У четвер міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін і Борис Пісторіус збираються зустрітися в Берліні перед ключовою зустріччю з контактною групою з України на авіабазі Рамштайн у Німеччині в п'ятницю.

«Ми збираємося приєднатися до ініціативи Німеччини та Сполучених Штатів та надіслати в Україну Patriot», - заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на зустрічі у Вашингтоні із президентом США Джо Байденом. Скільки установок і коли отримає Україна, не уточнюється.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен в інтерв'ю CNN заявила, що західним союзникам необхідно підвищити рівень обладнання, що відправляється в Україну.

«Я дуже сподіваюся, що на зустрічі в Рамштайні буде великий крок уперед», - сказала вона.

Зустріч у Рамштайні, яку організовує Остін, буде зосереджена на збільшенні військової допомоги Україні. 

comments powered by HyperComments