Заходу необхідно наростити підтримку України

Вівторок, 17 січня 2023, 16:44
Україні потрібно надати все військове обладнання, з яким вона може впоратися, зокрема й передові системи.
Заходу необхідно наростити підтримку України

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен в інтерв'ю CNN заявила, що західним союзникам необхідно підвищити рівень обладнання, що відправляється в Україну.

«Я дуже сподіваюся, що на зустрічі в Рамштайні буде великий крок уперед», - сказала вона.

І у вівторок низка країн оголосила про це. Нідерланди заявили, що планують приєднатися до США та Німеччини в відправці в Україну системи протиракетної оборони Patriot. Президент США Джо Байден подякував прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за «сильну підтримку України».

Британський уряд надсилає в Україну важке озброєння, зокрема танки. Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок похвалив Велику Британію за її заяву.

Білий дім неодноразово заявляв, що додатковий пакет допомоги може бути оголошений «вже наприкінці цього тижня». У Пентагоні також підтвердили, що близько 100 українців почали навчання на ракетній системі Patriot в Оклахомі.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що австралійські військові будуть направлені до Сполученого Королівства для допомоги в навчанні українських військових. За його словами, цього року Великобританія навчить ще 20 тисяч українських військових.

Прем'єр-міністр Іспанії у вівторок також пообіцяв підтримати Україну.

Фон дер Ляєн також підтвердила, що наближається десятий раунд санкцій проти Росії.

Десятий раунд «головним чином буде зосереджений на тому, щоб закрити ці лазівки, покінчити з цими обходами та мати масштабні наслідки для тих, хто обходить санкції Європейського Союзу», — сказала вона.

comments powered by HyperComments