У Тернополі усі вихованці дитячих садків і учні шкіл повинні мати усі обов’язкові щеплення

Вівторок, 6 квітня 2021, 09:00
Наявність усіх щеплень, передбачених «календарем вакцинації» для вихованців дитсадків і школярів Тернополя стане обов’язковою із 1 вересня 2021 року
У Тернополі усі вихованці дитячих садків і учні шкіл повинні мати усі обов’язкові щеплення

Від 1 вересня 2021 року дошкільнята та учні шкіл повинні мати усі обов’язкові щеплення для відвідування закладів освіти. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської міськради.

У Тернопільській міськраді посилаються на рішення, яке ухвалив Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду, яким визнано законним відсторонення від навчання у закладах професійно-технічної освіти, школах і закладах дошкільної освіти дітей, яким не зробили профілактичні щеплення.

«Це означає, що дошкільнятам та учням необхідно мати усі обов’язкові щеплення, передбачені Календарем профілактичних щеплень, щоб з 1 вересня мати змогу відвідувати садочки чи очно навчатися у школах та закладах професійно-технічної освіти», – йдеться у повідомленні Тернопільської міськради.

Як повідомив заступник директора з поліклінічної роботи Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма, у закладах дошкільної освіти м. Тернополя практично усі діти щеплені, існують лише поодинокі випадки, коли в дитини є медичні протипоказання до вакцинації. Натомість, у тернопільських школах навчаються 482 учні, які не мають профілактичних щеплень, проте відвідують уроки, та ще 736 дітей, які частково вакциновані (не від усіх 10 інфекційних хвороб).

«Для того, щоб 1 вересня усі діти мали змогу безперешкодно відвідувати навчання, закликаємо батьків завчасно звернутися до педіатра та перевірити наявність у дитини усіх обов’язкових щеплень. Профілактичні щеплення у Тернополі проводяться щоденно у шести педіатричних філіалах. Отримує їх дитина відповідно до дати народження, і при оформленні медичної довідки форми № 086-1/о, яка необхідна для зарахування в школу, в ній зазначатиметься уся інформація про отримані дитиною щеплення», – зазначив Володимир Кучма.

У Тернопільській міськраді кажуть, що станом на квітень 2021 року, у шести педіатричних відділеннях міської дитячої комунальної лікарні працює 60 дільничних лікарів-педіатрів, функціонують кабінети профілактичних щеплень та наявні усі необхідні вакцини від інфекціних хвороб.

Для того, щоб отримати передбачені Календарем щеплення та надолужити пропущені, необхідно звернутися до сімейного лікаря чи педіатра.

comments powered by HyperComments