Автозавод у Луцьку почав постачання тролейбусів до міста Суми

Неділя, 14 березня 2021, 15:30
КП «Електроавтотранс» із міста Суми закупило у ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» 19 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17 – електротранспорт придбали за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку
Автозавод у Луцьку почав постачання тролейбусів до міста Суми

На тижні, що минає, із Луцька до міста Суми прибула перша партія тролейбусів «Богдан» Т701.17. У її складі 2 нові машини. Загалом же ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» у Луцьку має постачити сумському КП «Електроавтотранс» 19 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17 – відповідну угоду було укладено 23 червня 2020 року. Закупівля тролейбусів здійснюється в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні» і фінансується Європейським інвестиційним банком, який надав КП «Електроавтотранс» із міста Суми кредит. ПД при закупівлі нових тролейбусів оплачує місто Суми із міського бюджету.

Складання перших тролейбусів для міста Суми на автозаводі у Луцьку розпочали у середині лютого 2021 року. Для міста Суми витотовляються 12-метрові низькопідлогові тролейбуси, які можуть перевозити до 105 пасажирів, у салоні встановлено 34 сидіння для пасажирів, є місце для перевезення пасажира із інвалідністю, який пересувається у кріслі колісному. Для заїзду «візочників» у салон на середніх дверях передбачено відкидний пандус. Тролейбуси «Богдан» Т701.17 для міста Суми мають біло-блакитне фарбування.

На початку березня 2021 року для ознайомлення із процесом виготовлення тролейбусів Луцьк відвідав міський голова міста Суми Олександр Лисенко та керівник КП «Електроавтотранс» Андрій Новік.

Планується, що до 15 березня 2021 року ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» виготовить 9 із 19 тролейбусів «Богдан Т701.17» для міста Суми.

Зауважимо, що сумське КП «Електроавтотранс» співпрацює із автозаводом у Луцьку із 2015 року – тоді місто отримало 12 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17. У 2019 році Суми придбали у луцького виробника іще 4 тролейбуси.

Наразі ДП «Автоскладальний завод № 1» виконує кілька контрактів на постачання електротранспорту до українських міст – постачання тролейбусів до Луцька, Сум і Харкова фінансується за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, а постачання тролейбусів до Полтави – за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. ДП «Автоскладальний завод № 1» також бере участь у міжнародному тендері із закупівлі 100 нових автобусів для Львова, який теж фінансується за кошти кредиту ЄІБ. Однак, як видається, тендерний комітет ЛК АТП № 1 віддає перевагу автобусам не українського, а білоруського виробництва.

 

 

comments powered by HyperComments