На вулиці Луцька виїхало іще чотири нових тролейбуси

Четвер, 4 лютого 2021, 17:02
Нові тролейбуси «Богдан» Т701.17, виготовлені у Луцьку, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» випустило на маршрути № 1, 2, 5 і 12
На вулиці Луцька виїхало іще чотири нових тролейбуси

КП «Луцьке підприємство електротранспорту» продовжує отримувати від місцевого виробника ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» нові тролейбуси. Оновлення тролейбусного парку Луцька відбувається в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку. Загалом Луцьк має отримати 29 нових тролейбусів. Наразі місто отримало уже 6 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17 – дві перші машини із номерами 001 і 002 надійшли в тролейбусне депо облцентру Волині в кінці жовтня, а іще чотири – із №№ 003 – 006 – на минулому тижні. Фото цих тролейбусів на лінії розмістив у фейсбук-спільноті «Громадський транспорт Луцька» Андрій Сасюк.

Андрій Сасюк зазначає, що перші нові тролейбуси «Богдан» Т701.17 почали працювати на маршрутах № 15 і 15а, а тепер такі машини вийшли на маршрути №№ 1, 2, 5 і 12.

Зазначимо, що окрім Луцька компанія «Богдан Моторс» зараз постачає тролейбуси, придбані за кошти кредитів ЄІБ та ЄБРР, до Харкова і Полтави. Ця компанія була також потенційним переможцем тендеру на постачання 100 нових автобусів для міста Львова – ЛК АТП № 1 теж бере участь у проекті «Міський громадський транспорт в Україні» і отримало кредит ЄІБ на закупівлю автобусів. Але із невідомих причин тендер на закупівлю автобусів затягнувся, хоча розкриття тендерних пропозицій відбулося в квітні 2020 року, а на прийняття рішення у тендерного комітету ЛК АТП № 1 було 120 календарних днів, лише в середині січня 2021 року міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що нібито переможцем львівського автобусного тендеру є білоруський МАЗ.

comments powered by HyperComments