В Івано-Франківську почали будувати нову тролейбусну лінію на БАМ

П'ятниця, 12 березня 2021, 19:03
Реалізувати проект будівництва нової тролейбусної лінії довжиною 3,5 кілометри планують протягом півтора років
В Івано-Франківську почали будувати нову тролейбусну лінію на БАМ

У Івано-Франківську сьогодні, 12 березня 2021 року розпочали будувати нову тролейбусну лінію на БАМ – було встановлено перші 4 опори майбутньої контактної мережі. Загалом, за проектом, таких опор має бути 275. Про це повідомило КП «Електроавтотранс» на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Загальна довжина нової тролейбусної лінії, яку почали будувати в Івано-Франківську складе 3,5 кілометри. Таке велике будівництво буде вестися вперше за 27 років – окрім власне контактної мережі спорудять також і тягову підстанцію. Будівництво тролейбусної лінії почали із вулиці Івана Мазепи, а пройде вона також по вулиці Р. Гурика, через з’єднані Північний і Південний бульвари із виїздом на вулицю Галицьку. Загалом на реалізацію проекту має піти півтора роки.

«Для міста це – великий проект. Це для нашого підприємтсва найбільший проект за останні 20 років. Ми ставимо завдання завершити роботи раніше передбачених термінів – максимум за рік», – заявив керівник КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

Виконроб Юрій Сажень говорить, що, згідно з договором, завершити лінію мають за півтора року. Однак переконує, що це завдання у фірми в пріоритеті, тож хочуть здати роботу якомога швидше.

«Наша мета – з’єднати мікрорайони БАМ і Пасічну тролейбусним рухом, оскільки це екологічний вид транспорту. Тому це досить грандіозний проект, який фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку у співфінансуванні з міським бюджетом. Цей проект – великий плюс до розвитку комунального транспорту. Дай Боже нам його завершити!», – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Зазначимо, що зараз, нажаль, через зростання захворюваності на COVID-19 у Івано-Франківську тимчасово призупинили тролейбусний рух.
 

comments powered by HyperComments