Заступниця Садового Маруняк запевнила, що кошти на зарплату працівника «Львівелектротрансу» знайдуть

П'ятниця, 29 січня 2021, 11:04
За словами віце-мера, разом із депутатами Львівської міськради зараз готується відповідна ухвала, яка буде розглянута на наступній сесії
Заступниця Садового Маруняк запевнила, що кошти на зарплату працівника «Львівелектротрансу» знайдуть

За словами Ірини Маруняк – заступниці міського голови Львова із питань житлово-комунального господарства, для виплати заробітної плати працівникам ЛКП «Львівелектротранс» необхідно виділити із міського бюджету 23 мільйони гривень. Пані Маруняк каже, що в цьому питанні є розуміння депутатського корпусу, тому на наступну сесію ЛМР готують відповідний проект ухвали.

«Спільно з управлінням економіки і департаментом житлового господарства та інфраструктури ми проаналізували ситуацію, і дійсно на оплату заробітної плати працівникам ЛКП «Львівелектротранс» необхідно виділити 23 млн грн. Зараз працівникам виплатили лише по 1 тисячі гривень, потративши на це 1,5 млн грн.

Чому склалася така ситуація? У минулі роки бюджет розвитку приймали в січні, тому в такий час підприємство вже мало ці дотації, які йдуть для них щомісяця на заробітну плату. Зараз вже кінець січня і йде лютий. Термін виплати заробітної плати працівникам ЛКП «Львівелектротранс» 7 лютого, тому люди переживають.

Та це питання вирішується. Вчора ми проговорили його на колегії. Керівники фракцій не мають заперечень, тобто є розуміння депутатського корпусу, щоб готувати відповідний проект ухвали і виходити на погодження депутатських комісій – транспортної і бюджетної, за що їм дякую», – розповіла Ірина Маруняк.

Як зазначив головний інженер ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, завжди була консолідована позиція депутатів у підтримці їхнього підприємства, тому переконаний, що так буде і цього разу.

Зазначимо, що заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий у своєму відеоблозі погрожував депутатам міськради зупинкою електротранспорту в тому випадку, якщо депутати не приймуть бюджет розвитку. Зазначимо, що опозиційні до Садового депутати вже кілька раз вимагали звільнення Андрія Білого, а його батько – Леонід Білий входить у реєстр сайту «Миротворець», оскільки є депутатом російської окупаційної місцевої влади.

comments powered by HyperComments