Чиновник Садового погрожує зупинити комунальний транспорт, якщо депутати не приймуть «бюджет розвитку»

Четвер, 28 січня 2021, 14:20
Про це в своєму блозі заявив заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, якого пов’язують із віце-мером Львова Геннадієм Васьківим
Чиновник Садового погрожує зупинити комунальний транспорт, якщо депутати не приймуть «бюджет розвитку»

У своєму відеоблозі заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий погрожує містянам і депутатам новообраної Львівської міськради, що у випадку неприйняття бюджету розвитку на найближчій сесії 4 лютого, до 15 лютого може зупинитися комунальний громадський транспорт.

За словами Андрія Білого, саме через нестачу фінансових ресурсів у електротранспорті Львова не вмикають опалення

«Ми не можемо включити опалення, тому, що не вистачає фінансів. Місто не може працювати без бюджету розвитку. А для електротранспорту це взагалі критично», – зокрема зазначив Андрій Білий, чим, властиво, підтвердив свою повну неефективність на займаній посаді, адже із середини 2017 року спочатку в ролі радника Андрія Садового, а потім – у ролі заступника директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради курує інфраструктурну та транспортну галузь у Львові. Саме за часів «кураторства» Андрія Білого без тендеру, за лізинговим договором Львівське комунальне АТП № 1 придбало 150 нових автобусів, в тому числі 100 білоруських МАЗ 203. Так само не без участі Білого триває тендер на закупівлю 100 автобусів за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку із якого фактично витиснули українських виробників автобусів. Крім того, підконтрольне Білому ЛК АТП № 1 не може організувати проведення капремонту автобусів ЛАЗ 2008 – 2012 років випуску, які простоюють на території підприємства.

Зауважимо, що Андрій Білий працював на одному підприємстві із заступником міського голови Львова Геннадієм Васьківим, який курує фінансову політику міста. Кар’єру в транспорті Львова почав із посади заступника директора ЛКП «Львівелектротранс» на якій «підсидів» очільника цього підприємства Михайла Сидоровича, багаторічного фаворита Андрія Садового – в кінці 2017 року Сидорович написав заяву про звільнення із «Львівелектротрансу», хоча контракт із ним був чинним іще протягом року. Батько Андрія Леонідовича Білого – Леонід Олександрович Білий проживає в окупованому росіянами Криму і є там депутатом місцевої ради окупаційного режиму – він перебуває у реєстрі сайту «Миротворець».

Андрій Білий зазначає, що за його прогнозами електротранспорт у Львові зупиниться до 15 лютого, якщо бюджет розвитку не буде прийнятий хоча б в частині транспортних підприємств.

Депутати Львівської міськради неодноразово вимагали звільнення Андрій Білого із посади.
 

comments powered by HyperComments